FIN-17 LUNA

Rakennusvuosi 2012 | Suunnittelija Charles E. Nicholson | Veistämö Absolute Projects, Setubal, Portugal | Seura HSS
Pituus 14,67 m | Leveys 2,53 m | Vesilinja 9,27 m | Paino 8480 kg | J-mitta 4,80 m | B-mitta 6,99 m | Purjepinta-ala 81,58 m2

 


Luna on Charles E. Nicholsonin 1930 piirustusten mukaan rakennettu klassinen 8mR-vene. Sisaralukset "Vision", "Cutty Tou" ja "Suzette" valmistuivat vuonna 1930 Camper & Nicholsonin telakalla Gosportissa, Englannissa.

Konsortio Harri Roschier, Jyri Kuivalainen ja Markus Roschier tilasivat Lunan David Vieiran telakalta syksyllä 2010. Vene laskettiin veteen ensimmäisen kerran maaliskuussa 2012. Luna on rakennettu perinteisillä menetelmillä ja pääosin alkuperäisten piirustusten mukaan. Heloitus ja purjeet ovat moderneja, joten kyseessä on ns. Sira-vene. Rakennusvaiheen valokuvia ja muuta materiaalia löytyy runsaasti tiimin sivuilta http://lunasailingteam.fi

Keväällä 2016 Jyri Kuivalainen luopui omistuksestaan ja Harri Roschierista tuli veneen pääomistaja.

 
 
 

Luna kilpailuissa

Luna on osallistunut MM-kilpailuihin 2012 Cowesissa Englannissa, 2013 Helsingissä ja 2014 La Trinitéssä Ranskassa ja sijoittunut niissä toiseksi Sira-luokassa. Geneven MM-kilpailuissa 2015 sijoitus oli 4. 

Vuoden 2016 EM-kilpailuissa Kööpenhaminassa Luna voitti Euroopan Mestaruuden. 

Tämän lisäksi vene on osallistunut Suomen rankingsarjan kilpailuihin.

Perusmiehistössä ovat alusta asti purjehtineet Harri Roschier (kippari), Jouni Seppi (isopurje), Hanna Westman (barduunat ja spinnugaija), Niko Roschier (genua ja spinnuskuutti), Markus Roschier (piano), Jyri Kuivalainen (masto) ja Salla Kavén (keula). Kaudella 2014 isopurjeen trimmerinä oli Matt Hogdson. Kaudella 2015 keulassa toimi Kimmo Viljamaa, joka aikaisempina kausina on ollut tiimissä varamiehenä, kuten myös Timo Meras. 

Kauden 2016 miehistö on:

Kimmo Viljamaa Bowman
Markus Roschier Pitman
Timo Meras Runner & Spinnaker trimmer
Niko Roschier Genoa & Spinnaker trimmer
A-P Raitisto Mastman
Harri Roschier Skipper
Jouni Seppi Mainsail trimmer

Tiimillä on omat Facebooksivut osoitteessa http://www.facebook.com/LunaSailingTeam.

 

Varustaja

Harri Roschier, Markus Roschier

 

Suomen kasit 2015

 

Friends of the Finnish Fleet